Informatieve lezing over muziekLezing muziek

Ik heet u graag welkom bij Coachingpraktijk De Klankschaal. Hier kunt u terecht voor coaching, workshops en lezingen over muziek. Daarnaast biedt ik ook nog diensten aan omtrent klankschaalmassage (individueel) en klankschaalmeditatie (voor kleine groepen). Iedereen kan voordeel hebben door in aanraking te komen met muziek. Er zijn dan ook verschillende effecten van muziek. Heeft u bijvoorbeeld onlangs een dierbare verloren of gaat u om andere redenen door een moeilijke tijd? Ik kan u helpen om pijnlijke gevoelens een plaats te geven. Daarnaast geef ik ook informatieve lezingen over muziek.

Lezing muziek

Tijdens deze interactieve lezing over de vele functies van muziek en de invloed van muziek op gezondheid/welzijn komen verschillende zaken aan de orde. Wanneer u deel neemt aan deze lezing, zal ik het begrip muziek bespreken in een bredere vorm. Dus er zullen vragen behandeld worden als:

  • Waar hebben we het over?
  • Wat doet muziek met je?
  • Wie hebben er baat bij?

Ter illustratie laat ik muziekfragmenten uit verschillende genres horen. De lezing is gebaseerd op onder andere de volgende literatuur: De zin van Muziek van Leo Samama, Iedereen is muzikaal van Henk Jan Honing, Musicofilia van Oliver Sachs, en Jouw ziel wil zingen van Jan Kortie. Het doel van deze lezing, is u meer inzicht te geven in de vele functies van muziek en hoe u deze voor uzelf en/of anderen in kunt zetten ter ontspanning, afleiding of vermaak. Een lezing over muziek zal ongeveer zo’n uur á anderhalf uur in beslag nemen. Voor de kosten hiervan kunt u altijd contact met mij opnemen. Hier krijgt u dan ook direct de mogelijkheid verdere vragen te stellen.